Bouwsector

Bouwsector positief in het nieuws!

De bouwsector heeft in 2015 een groei van 6% doorgemaakt. Dat blijkt uit een recent rapport van het ING Economisch Bureau. Naar verwachting groeit de bouwproductie in 2016 met 4%. Daarmee is de bouw een van de hardst groeiende sectoren van 2016.

Groei bouwsector te danken aan nieuwbouw

Deze groei is vooral te danken aan de nieuwbouw van woningen. In 2015 zijn er volgens ING 47.000 woningen gerealiseerd. In 2016 moeten dat er 53.000 worden. Oorzaken zijn de gunstige economische omstandigheden, de aanhoudend lage hypotheekrente en de flinke stijging van het aantal bouwvergunningen dat in de periode tussen eind 2013 en de zomer van 2015 is verstrekt.

Interessante bouwprojecten

“Wij zijn blij met deze positieve ontwikkeling in de bouw,” zegt Patricia van der Beek van Van der Beek Tekst en Communicatie in Strijen. “Dat biedt ons de gelegenheid om komend jaar nieuwe interessante bouwprojecten te beschrijven in vaktijdschriften als Stedenbouw en Grond-, Weg- en Waterbouw. Maar ook om bouw- en vastgoedbedrijven te ondersteunen in hun corporate en projectgerichte communicatieactiviteiten.”

Dit artikel gelezen en benieuwd naar wat Van der Beek Tekst & Communicatie voor u kan betekenen?

Lees meer over ons op onze website. Bellen of mailen kan natuurlijk ook.