Helemaal klaar met het jaarverslag?

Het is elk jaar weer een hele opgave: het jaarverslag. De planning, de organisatie, het verzamelen van gegevens en fotomateriaal, de tekstredactie en de vormgeving. Bovendien is het zeer tijdrovend. En wanneer het document eindelijk bij de drukker ligt en/of online staat, rijst de vraag: kan dit niet anders?

Ja, dat kan! Van der Beek tekst & communicatie ontzorgt uw bedrijf, vereniging, stichting of organisatie graag bij het opstellen van het jaarverslag. Zo dragen we bijvoorbeeld al meerdere jaren bij aan het jaarverslag van een grote woningcorporatie in Rotterdam en een zorginstelling in het oosten van het land.

Corporatiesector onder druk

Zeker voor woningcorporaties loont het om ondersteund te worden bij de totstandkoming van het jaarverslag. Zij moeten binnen een strak tijdskader en volgens strikte richtlijnen hun jaarstukken opleveren. En dat terwijl hun organisatie onder druk staat door o.a. de verhuurdersheffing en de gevolgen van de nieuwe Woningwet. Bovendien gelden er sinds de invoering van deze wet nieuwe richtlijnen voor jaarverslaggeving. Het boven tafel krijgen van alle gewenste en verplichte informatie is een behoorlijke klus. Hoe fijn is het dan om een partij te hebben die daar een lopend verhaal van maakt, dat ook nog eens te begrijpen is voor alle stakeholders?

Wat wij doen voor uw jaarverslag

Het succes van een jaarverslag valt of staat met goede onderlinge samenwerking. In goed overleg en afgestemd op uw wensen kunnen wij onderstaande werkzaamheden uit handen nemen:

  • Opstellen en monitoren van de planning.
  • Afnemen, uitwerken en afstemmen van de interviews.
  • Verzamelen van gegevens en beeldmateriaal.
  • Schrijven en redigeren van de teksten.
  • Begeleiden van de vormgeving en/of drukwerk.

Wat doen wij nog meer?


Naast het jaarverslag doen wij meer voor woningcorporaties. Wij bieden ondersteuning op het vlak van corporate communicatie, schrijven artikelen voor bewonersbladen en denken mee in social media strategieën. Daarnaast schrijven we teksten voor websites, flyers, advertenties, brochures, etc.

Meer weten of meteen beginnen met het jaarverslag?

Bel 06 – 305 418 07 of stuur ons een e-mail.